Siūlome išbandyti mūsų skaitytojos Nidos šokoladinio obuolių pyrago receptą, kuris tikrai nepalieka abejingų. Mes dar neragavome nieko panašaus!

Ingredientai:

200 g sviesto
200 g juodojo šokolado
150 g cukraus
4 kiaušiniai
150 g miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
3 bananai
4 obuoliai
20 žalio baziliko lapelių

Gaminimas:

Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą ir šokoladą. Palikite atvėsti. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Tada supilkite šokoladą su sviestu, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešlą gerai išmaišykite. Bananus nulupkite ir supjaustykite riekelėmis. Obuolius supjaustykite skiltelėmis. Baziliko lapus susmulkinkite. Obuolius, bananus ir bazilikus suberkite į tešlą, gerai išmaišykite. Kepimo formą patepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-50 minučių.

Galite pabarstyti curaus pudra, papuošti uogomis, ledais, plakta grietinėle, šokoladiniu padažu ir kt.