Pasitinkant 2016-uosius metus siūlome ant stalo patiekti penkis šventiškus patiekalus, kurie itin pamalonins Ugningąją Beždžionę. Manoma, kad jei sugebėsite jai įtikti, ji padės į jūsų namus privilioti sėkmę ir laimę.

BANANŲ IR KUMPIO SALOTOS

Ingredientai:

2 bananai
2 valgomieji šaukštai majonezo arba grietinės
2 valomieji šaukštai citrinos sulčių
100 g kietojo sūrio
100 gramų kumpio
50 g riešutų (geriausia kedro)
Saujalė šviežių petražolių lapų, maltų juodųjų pipirų
Bananų salotos su kumpiu ir sūriu

Gaminimas:

Supjaustykite bananus griežinėliais ir pabarstykite su citrinos sultimis, kad vaisius iki vakarėlio nepajuostų.

Sutarkuokite kumpį ir sūrį. Smulkiai supjaustykite šviežias petražoles, įberkite susmulkintų kedro riešutų.

Bananus, sūrį, kumpį, petražolės sumaišykite su majonezu ar grietine. Pagal skonį pabarstykite pipirų. Galite papuošti pomidorų griežinėliais ar putpelių kiaušiniais, granatų sėklomis.

UŽKANDĖLĖ SU SILKE IR OBUOLIAIS

Ingredientai:

7 gabalėliai silkės filė
300 ml grietinėlės
1 valgomasis šaukštas garstyčių
2 valgomieji šaukštai cukraus
1 obuolys
1 valgomasis šaukštas obuolių acto
duonos ar krekerių

Užkandėlė su silke

Gaminimas:

Supjaustykite filė į mažas lygias dalis. Smulkiai sutarkuokite obuolį ir sumaišykite su grietine, garstyčiomis, įpilkite acto ir įberkite cukraus, druskos ir pipirų.

Sumaišykite padažą su silke ir palikite porai valandų. Tada paruoškite mažus sumuštinukus iš krekerių ar duonos ant kurių ir uždėkite silkę su obuolių padažu. Jei pageidaujate, viską galite papuošti žaluma.

VAISIŲ SUKTINUKAI SU ŠONINE

Ingredientai:

12 vynuogių (tinka ir džiovintos slyvos)
1 kivis
1 bananas
konservuotų ananasų ir persikų
8 šoninės griežinėliai
mediniai iešmeliai
1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių

Džiovintų slyvų ir šoninės užkandėlė

Gaminimas:

Pamerkite medinius iešmelius (ar dantų krapštukus) į vandenį arba baltą vyną porai valandų.

Supjaustykite kivį, bananus ir ananasus, vynuoges į mažus gabaliukus. Suverkite ant iešmų pakaitomis visus vaisius: džiovintas slyvas arba vynuoges, ananasą, bananą, kivį kokia tik jums patinka eilės tvarka.

Apvyniokite vėrinuką šonine, apšlakstykite citrinos sultimis. Kepkite orkaitėje arba keptuvėje apie 5-7 minutes. Jie gali pasitarnauti tiek kaip karštas patiekalas, tiek šaltas užkandis.

MANDARINŲ LEDAI

Ingredientai:

1 kg mandarinų (arba 0,5 kg apelsinų)
300 ml grietinėlės
400 g kondensuoto pieno
vanilinio cukraus
Mandarininiai ledai

Gaminimas:

Išskobkite mandarinus (arba apelsinus) ir visą minkštimą sutrinkite. Perkoškite masę per sietelį ir pašalinkite pluoštines daleles.

Sumaišykite mandarinų masę su kondensuotu pienu, grietinėle. Įberkite vanilės skonio cukraus.
Supilkite į išskobtas formeles ir užšaldykite. Laikykite kameroje bent porą valandų, kad desertas sustingtų.

UGNINGOJI VIŠTIENA

Ingredientai:

Višta
kalendra
druskos ir pipirų
4 šaukštai alyvų aliejus
1 butelis tamsaus alaus
4 šaukštai degtinės
Ypatingai kepta višta

Gaminimas:

Ištrinkite vištą alyvuogių aliejumi su prieskoniais ir druska. Palikite marinuotis kelias valandas.

Nuplaukite alaus butelį su muiluotu vandeniu, nulupkite etiketę.

Išklokite skardą folija, supilkite į ją maždaug 2/3 tamsaus alaus. Ant butelio užmaukite vištieną.
Kepkite 45-60 minučių 180 laipsnių temperatūroje, kol višta įgaus auksinį atspalvį.

Ištraukus iš orkaitės apšlakstykite vištą likusiu kiekiu alaus ir 4 šaukštais degtinės, padekite. Atrodys labai įspūdingai ir efektingai!