Šiuolaikiniai tėvai taip pat suteikia savo vaikams vardus labai atsakingai, tyrinėja vardo reikšmę ir kilmę.

Nuo seno tikėta, kad su vardu silpnam naujagimiui galima suteikti stiprybės, drąsos ir sveikatos arba atvirkščia – bailumo ir pykčio. Senoliai manydavo, kad šių moterų vardai mergaitėms atneša laimę ir sėkmę. Prideda švelnumo, grožio, moteriškumo, stiprybės.

1. Sofija.

Tai senas graikiškas vardas, reiškiantis išmintį. Sofija yra protinga, taktiška, rūpestinga asmenybė. Manoma, kad Sofijos vardu pavadintos mergaitės nuo mažens pasižymi aukštu intelektu. Suaugusios moterys save mėgsta realizuoti kaip mylinčios motinos ir rūpestingos namų šeimininkės.

Nepaisant savo stiprios valios ir aštraus proto, lyderio pozicijas šeimoje užleidžia vyrui taip pademonstruodamos savo ištikimybę ir pagarbą. Karjeroje Sofijoms taip pat itin sekasi, jos yra kruopščios, atidžios ir savo darbus atlieka iki smulkmenų tobulai.

2. Marija.

Šis vardas kilęs iš hebrajų kalbos ir turi ne vieną reikšmę. Nuo „Dievo motinos“ iki „atkakliosios“. Manoma, kad Marijos spinduliuoja ypatingą gėrį ir pasižymi nepaprasta charizma bei trauka. Nėra žmogaus, kurio savo vidiniu žavesiu ir šiluma nepavergtų šio vardo savininkės.

Marijos yra ištikimos ir atsidavusios žmonos, todėl savo gyvenime visada ieško tokio pat partnerio. Jos pasižymi puikia sveikata, todėl mėgaujasi ilgu ir šviesiu gyvenimu.

3. Anastasija.

Graikiška šio vardo reikšmė yra „prisikėlusi“. Tai yra artistiškos, tačiau savo jausmus atsargiai išreiškiančios moterys. Anastasijos būna labai geros širdies, rūpestingos, pasižymi stipria intuicija. Kiaurai perregi apsimetėlius, veidmainius ir netikrumą.

Lengvai prisitaiko prie bet kokios situacijos, o artistiškumas visada padeda išsisukti net iš pačių kebliausių padėčių.

4. Darija.

Šis vardas reiškia „nugalėtoją“, „turtų valdytoją“. Šis vyriškos kilmės vardas moterims būdavo renkamas norint suteikti joms drąsos, stiprybės ir ryžto. Darijos turi magišką dovaną būti nugalėtojomis. Sėkmė tokių moterų niekada neapleidžia.

Jos pasižymi neginčijamo lyderio savybėmis, visą gyvenimą padeda savo artimiesiems, draugams. Tokios stiprios asmenybės kaip magnetas traukia vyrus, todėl priešingos lyties atstovų dėmesys yra nuolatinis palydovas.

5. Ana.

Ana arba lietuviškai Ona yra tikra „Dievo malonė“. Onos vardu buvo pavadintos net šešios Anglijos karalienės! Ana yra nepaprastai darbšti, dėmesinga, atsakinga, sąžininga, todėl sėkmė jai šypsosi visada.

Tokios moterys pasižymi dvasinga siela, geraširdiškumu. Triukšmingi vakarėliai - ne jos būdui.

6. Elžbieta.

Elžbietos vardas hebrajiškai reiškia „Prisiekiu Dievu“. Tai taip pat karališkas vardas. Elžbietomis buvo pavadintos net 7 karalienės ir princesės.

Elžbietos, (ispaniškai dar vadinamos Izabelės) už uodegos nesunkiai gali sučiupti laimės paukštę. Pasižymi stipria valia ir įgimtu potraukiu valdyti, nepaprastu intelektu ir pavydėtina erudicija.

7. Viktorija.

Tikra sėkmė ir laimė turėti tokį vardą, reiškiantį pergalę. Senovės Romėnų pergalės deivės vardu taip pat buvo krikštijamos monarchės. Tai ryškios ir pritrenkiančios asmenybės. Jų sėkme ir laime neretai siekia pasinaudoti aplinkui esantys žmonės.