Žaibišku greičiu iš už Atlanto į Europą skverbiasi nauja šokio era. Šio šokios virusu jau užsikrėtė dalis jaunimo, tačiau vyresnio amžiaus žmonės dar griebiasi už galvos prašydami šiam šokiui klijuoti N-18 etiketę.

Pietiečiai, tuo tarpu, juokiasi, kadangi jų kultūroje tai yra absoliučiai kasdienis ritmas, kurį net vaikai vadina ne šokiu, o gyvenimu. Kalbame apie puikiai pasaulyje žinomą Regetoną (Reggaeton)!

Muzika gimė sumiksavus Reggae ir ispanišką Hip Hop, o dainų tekstai dažnai būna provokuojantys, nevengiama repuoti apie moteris, meilę ir politiką. Reggaeton ritmas yra kiek neįprastas išgirdus pirmą kartą, tačiau provokuojantis judėti, todėl klausant šios muzikos ir žinant pagrindinius judesius, sunku ramiai išsėdėti.

Europoje priimtina šokti po vieną, tačiau Lotynų Amerikoje įprasta ir poroje. Už Atlanto rengiami TV šokių projektai, viešos varžybos, kuriose rungiasi poros.

Naktiniuose klubuose galima įsitikinti, kad pietiečiai tiesiog gimę šokti, kadangi visi žino ir puikiai moka ritmingai judinti klubus.

Lietuvaitės šoka reggaeton (regetono) šokį

Lietuvoje Regetonas vis dar yra egzotika, deja, dėl informacijos stokos kai kurie žmonės jį tapatina su Dancehall arba Twerk. Tačiau šio šokio entuziastai tikina, kad tai neturi nieko bendra.

Regetonas yra įgavęs savitą kultūrą, kuri atsirado daugiau nei prieš 26 metus. Jau atsiranda lietuvių entuziastų, kurie šio šokio subtilybių mokėsi pačioje Lotynų Amerikoje, o grįžę patirtimi dalinasi su savo tautiečiais. Todėl panorus išmokti Regetoną, visai nebūtina taupyti kelionei į Kubą, ši šokio revoliucija jau ir Lietuvoje!

Regetono mylėtojai pabrėžia, kad tai – itin energingas šokis. Reguliariai šokant, jis gali atstoti porto klubą. Šokiai visada yra puiki alternatyva nemėgstantiems prakaito lieti treniruoklių salėse.

Visai neseniai buvo atlikta apklausa, kurios tikslas - sužinoti lietuvių nuomonę apie šį šokio stilių ir muziką. Tyrime dalyvavo 18-36 m. merginos ir vaikinai. Rezultatai parodė, kad lietuviams šiek tiek trūksta drąsos ir pasitikėjimo savimi išbandyti šią karštą šokio naujieną.

Vaikinai vieningai atsakė, kad jiems patinka žiūrėti, kaip šoka merginos, tačiau prisijungti neišdrįstų, nebent tokia muzika grotų naktiniuose klubuose. Merginoms šokis pasirodė sudėtingas, bet itin madingas ir viliojantis.

Konservatyvesni žmonės į naują madą žvelgia nepatikliu žvilgsniu. Neretai apibūdina kaip vulgarų šokį, kadangi šokant dominuoja sukamieji ir ritmingi klubų judesiai. Regetonas jungia daugybę sudėtingų kūno judesių, kurie reikalauja fizinės ištvermės, lankstumo bei...talento.

Kodėl? Nes atkartoti temperamentinguosius pietiečius nėra taip lengva, kaip gali atrodyti! Kadangi pastaruoju metu tampa taip populiaru ir madinga mokėti judinti užpakaliuką, Regetonas yra puikus būdas išmokti tai daryti įspūdingai.