Nuo seno tikėta, kad kai kurių daiktų nereikėtų laikyti savo namuose, jeigu norime išsaugoti darną, sveikatą ir gerus santykius.

Sudužęs ar įskilęs veidrodis – nuo neatmenamų laikų žmonės tiki prietaru, kad sudužęs ar įskilęs veidrodis gali neigiamai atsiliepti visai šeimai tiek emociniu, tiek fiziniu pagrindu. Geriau tokį veidrodį išmesti ir nupirkti naują.

Suplyšę batai – natūralu, kad batai dėvisi juos nešiojant, tačiau jeigu batai suplyšta, nemėginkite jų išsaugoti. Tokie batai esą prišaukia nepriteklių į namus.

Daiktai su neaiškia istorija – dažnai pasitaiko, kad vaikai atneša kažkokį menkniekį iš lauko, o po to esą namie nepastebimai prasideda kivirčai ir barniai. Senoliai tikėdavo, kad nevalia į savo namus neštis daikto su neaiškia praeitimi. Juos galėjo pamesti žmogus su bjauriomis ydomis. Manoma, kad toks daiktas automatiškai negali suteikti jūsų namams gerovės.

Apdaužyti arba įskilę indai – kad ir koks jums brangus indas būtų, tačiau jeigu jis yra apgadintas (sudaužytas, įskilęs), neverta jo laikyti namie.

Mirusio žmogaus daiktai – dažnai žmonės linkę pasilikti jiems mylimo mirusio žmogaus daiktus kaip atminimus, tačiau to daryti nevalia. Vis dar labai paplitęs prietaras paleisti mirusįjį ir jo daiktus. Tačiau tai negalioja nuotraukoms, kuriose yra nufotografuotas miręs žmogus.

Gyvūnų iškamšos – kategoriškai nerekomenduojama laikyti gyvūnų iškamšų ten, kur gyvenate.

Vijokliniai augalai – vijoklinius augalus nepatartina laikyti namo viduje. Senoliai tikėdavo, kad tokius augalus geriau auginti lauke kaip papildomą apsaugą būstui.

Tiesa, mes visada patariame vadovautis ne prietarais, bet sveiku protu.