Monarchė užtikrino, kad visoje šalyje karališkuosiuose rūmuose dirbantys žmonės gaus mažiausiai 7,85 svaro (10,8 euro) už valandą – tai 21 procentu daugiau už privalomą nacionalinį darbo užmokestį.

Šalies sostinėje dirbantys žmonės gaus „Londono pragyvenimo minimumą“, kuris siekia mažiausiai 9,15 svaro (12,59 euro) už valandą.

„Jos Didenybė nori užtikrinti, kad visas jos personalas gaus padorų darbo užmokestį, – sakė vienas dvariškis. – Ji supranta, kad taip rodomas pavyzdys“.

Iš to turės naudos apie 15 procentų iš 1200 karališkajai šeimai dirbančių žmonių. Vis dėlto, tie, kurie nemokamai aprūpinami būstu, ir toliau gali gauti mažiau už pragyvenimo minimumą.

Tarifą nustatė „Pragyvenimo minimumo fondas“, kuris buvo įkurtas siekiant paskatinti darbdavius mokėti tokius atlyginimus, kurie padengtų pagrindines pragyvenimo išlaidas. Štai nacionalinį minimalų darbo užmokestį kiekvienais metais nustato šalies vyriausybė. Dabar jis siekia 6,5 svaro (8,94 euro) per valandą. 

Dviejų agentūrų darbui Bakingamo rūmuose pasamdyti valytojai, gaunantys 6,45 svaro (8,87 euro) per valandą, siekdami didesnio darbo užmokesčio 2011 metais rengė protestus.

Meras Borisas Johnsonas per praėjusias Kalėdas pasinaudojo savo šventiniu kreipimusi, kurio metu paragino darbdavius mokėti savo personalui nustatytą pragyvenimo minimumą. Londono meras tiki, kad ateityje toks raginimas turėtų būti Konservatorių partijos politikos centre.

Karališkųjų rūmų atstovas spaudai teigė, kad nustatant darbo užmokesčio tarifus keleriems metams „buvo atsižvelgta į Londono ir regioninį pragyvenimo minimumą kaip į pagrindinį rodiklį“. Jis pridūrė, kad ši užmokesčio politika bus taikoma tiems darbuotojams, kurie nesinaudoja apgyvendinimo paketu.