Mudu susipažinome universitete. Dabar net juokas ima prisiminus, kad net pirmojo karto iniciatorė buvau aš. Taip, santykių pradžioje mano libido buvo daug didesnės apimties negu jo.

Dabar esame susituokę auginame du vaikus. Aš dirbu namuose, rūpinuosi mažaisiais. Nežinau, ar čia mane pakeitė šeimyninis gyvenimas, ar pasikeitė mano antroji pusė, tačiau pastaruoju metu jam reikia daugiau sekso negu bet kada anksčiau. Jis nori mylėtis kasdien!

Kiekvieną mūsų bučinį ar glamonę jis iškart supranta kaip užuominą seksui ir labai įsižeidžia, jei pasakau, kad man nesinori.

Draugė man skaitė moralą, kad "galėčiau ir pagulėti, kad tai nėra sunku, kad nebūtina būti kauboje ar sekso pozų dievaite", tačiau aš su jos nuomone nesutinku.

Nežinau, galbūt vedybinis gyvenimas mane pakeitė labiau negu norėčiau. Juk atsisakiau karjeros, auginu vaikus, o mano vyrui... jis tapo tėčiu, tačiau darbas, pomėgiai, dienotvarkė yra ta pati.
Nemanau, kad atsisakyti sekso yra savanaudiška ar dėl to esu blogesnė žmona. Atvirkščiai, man atrodo, kad jis yra savanaudis, nes nesupranta, jog per dieną labai pavargstu.

Mano vyras - geras meilužis. Man patinka su juo mylėtis, tačiau po nėštumų, matyt, nurimo mano hormonų audros ir aš nieko negaliu pakeisti. O gal aš išties bloga žmona?

***

Kartais tokios problemos kyla ne dėl sekso, o dėl bendravimo trūkumo. Sutuoktiniams, turi jie vaikų ar ne, reikėtų trumpam pabėgti iš namų, atitrūkti nuo buities ir nuoširdžiai pasikalbėti.

Kai kurie vyrai reikalauja sekso, jausdamiesi nesaugūs. Arba dėl šilumos, dėmesio trūkumo. Vyrai seksą mato kaip jausmų, prisirišmo demonstravimą, todėl tavo nenorą supranta kaip... jo meilės atstūmimą.

Patarimai būtų tokie:

1. Sutarkite, kiek kartų per savaitę mylėsitės: 2,3,4? Skaičius turi tenkinti jus abu. Galite susidaryti tvarkaraštį, galite perkelti į kitą dieną, jei būsite pavargusi. Jeigu mylėjotės ryte, ar tai reiškia, kad vakare jis apsieis be sekso? Beje, apie rytus. Pasistenkite seksą perkelti į rytus. Tuomet būsite pailsėjusi, be to - tai puikus būdas pradėti dieną. Žinoma, auginat vaikus rytai ir taip būna akstyvi, bet jei pasistengsite atsikelti anksčiau už mažuosius, tai bus jūsų ir vyro slaptas planas, kuris įneš žaismingumo.

2. Paprašykite jo suteikti jums laisvo laiko nuo namų ruošos: tegul jis sutvarko virtuvę po vakarienės ar suguldo vaikus. Gal ir nuskambės keistai, bet dažną moterį užveda vyrai, besitvarkantys namuose. Jeigu jis leidžia jums po sunkios dienos pasilepinti vonioje, vadinasi, jis jus gerbia ir tausoja. Tiesa, nepamirškite už gerą atsidėkoti geru. Parodykite jam, kad poilsis suteikia jums seksualinės energijos.

3. Sportuokite arba tiesiog daugiau judėkite. Krosas ryte ar 10 minučių mankšta, atliekama kelis kartus per dieną prigeneruos daugiau energijos ir paskatins libido veikiančių hormonų gamybą.

4. Pasidalinkite su juo dalykais, kurie jumyse sužadina geismą. Gal tai pėdų masažas ar galvos glostymas, nugaros kasymas ar gulėjimas jo glėbyje žiūrint televizorių.

5. Įsidėkite spyną miegamajame - taip jausitės rami, kad vaikai bet kada nesuvirs į kambarį. Be to, turite aiškiai išdėstyti taisykles: miegamasis yra jūsų privati erdvė.

Pasistenkite jį suprasti ir įdėti truputuką pastangų vietoje to, kad paslapčiomis vadintumėte jį gyvuliu ar baustumėte atsisakydama sekso. Jei parodysite norą stengtis dėl santuokos, su laiku judviejų seksualiniai ritmai priartės vienas prie kito ir galėsite džiaugtis dar tvirtesne sąjunga.

O ką jūs patartumėte skaitytojai?

P.S. Jeigu turite klausimų, norite pasidalinti savo istorija parašykite mums adresu info@5braskes.lt