Kokiais dar ypatumais pasižymi šiuolaikinės apatinių mados ir kokios tendencijos vyrauja mūsų šalyje? Pasakoja Viktorija Lisauskienė, apatiniais drabužiais internetu prekiaujančios įmonės direktorė.

V. Lisauskienė neabejoja – jei moteris nori jaustis tvirtai ir pasitikėti savimi, po viršutiniais drabužiais turėtų dėvėti seksualius apatinius. Tačiau įdomu tai, jog pastarieji neturi būti skirti svetimoms akims.

„Šiais metais apatinių madoms nėra jokių ribų ar stereotipų, – teigia V. Lisauskienė. – Moterys renkasi tiek ramias, prislopintas spalvas, tiek akį rėžiantį ryškumą; įžūliai agresyvius arba konservatyviai kuklius, švelniai mergaitiškus ar aistrą žadinančius apatinius. Tačiau vyrauja tam tikra bendra tendencija: puoštis ne dėl kažkieno kito, o, visų pirma, dėl savęs“.

Šią mintį patvirtina ir neblėstantis puošnių nėrinių populiarumas: jie ne tik suteikia gležnumo įspūdį ar pagražina įprastos medžiagos kraštelius – nėriniai šįmet kaip niekad madingi. Populiariausių nėrinių rūšys vyrauja nuo klasikinės, permatomos apatinių medžiagos iki neįprastų sprendimų: platesnių nertų petnešėlių, juosmenį ar nugarą juosiančių juostelių bei papildomų nėriniuotų detalių, koreguojančių įprastą liemenėlės dizainą iki marškinėlių ilgio.

Juodai spalvai lygių nėra

Kalbant apie spalvų pasirinkimą, lietuvės lieka ištikimos klasikai: elegantiška juoda karaliauja populiarumo viršūnėje. Nuo jos neatsilieka raudonos ir baltos spalvos apatinių drabužių komplektai, kūno spalvos liemenėlės.

„Mūsų klientės yra klasikos ir praktiškumo mėgėjos, ištikimos juodai spalvai. Net ir klientai vyrai, pirkdami apatinius savo damoms, renkasi juodą spalvą dėl jos ypatingo universalumo. Juodi apatiniai – tai mažesnė rizika pamatyti nuliūdusį antrosios pusės veidą“, – įsitikinusi direktorė.

Pasirenkamų apatinių spalvos neretai išduoda daugiau, nei galvojame. Štai minėtoji juoda – viena universaliausių spalvų, todėl ji idealiai tinka po įvairiais drabužiais, visomis progomis ir esant bet kokios nuotaikos. Juodą labiausiai mėgsta ir vyrai; ši laikoma rafinuota, gundančia, netgi – mistiška spalva. Juoda taip pat – autoriteto, galios bei kūrybiškumo spalva.

Odė natūralumui ir komfortui

Įdomu, kad vis daugiau moterų vietoj formuojančių ar krūtinę pakeliančių liemenėlių su pagalvėlėmis renkasi kur kas natūraliau atrodančius, nepakietintus apatinius. Todėl dauguma apatinių gamintojų stengiasi pasiūlyti tokias prekes, kurios idealiai prisitaikytų prie kūno formų, suteikdamos antrosios odos pojūtį.

„Apatiniai – pirmasis, arčiausiai kūno prigludęs drabužis, kurį užsivelkame ankstų rytą. Todėl jie tiesiog privalo būti ir praktiški, ir prabangūs – tokie, kurie iš tiesų džiugintų. Dėl to pastebime vis augantį besiūlio ar kūno formų nekeičiančio apatinio trikotažo populiarumą“, – natūralumo prioritetą pabrėžia moteris.

Atsisveikinimas su „stringais“

V. Lisauskienės teigimu, panaši tendencija vyrauja ir kalbant apie kelnaites: dailiosios lyties atstovės vis rečiau renkasi kelnaites su juostele, pirmenybę teikdamos klasikinės formos, šiek tiek „vintažinėms“ kelnaitėms aukštesniu liemeniu: aukštas liemuo ir pilnai uždengtas užpakaliukas suteikia visiško komforto jausmą.

„Esame pastebėję, kad kelnaičių su juostele pardavimai pastaraisiais metais nukrito, o šortukus primenančių, klasikinių ar aukštą liemenį turinčių kelnaičių išaugo. Tai reiškia, kad dauguma moterų kasdienai linkusios rinktis klasiką – tai leidžia gerai atrodyti ir puikiai jaustis“, – pasakoja Intymipagunda.lt atstovė.

Komfortabilumo siekį patvirtina ir medžiagų pasirinkimas: lietuvės dažniausiai renkasi natūralias medžiagas, kaip kad medvilnę ar bambukų pluoštą, sintetinius audinius palikdamos nuošalyje.