Pirmiausia, svarbu prisiminti, kad nors vyrauja tradicija, kad vestuvinius žiedus turi pirkti vyras, vis dėlto rekomenduojama porai pirkti juos kartu. Juk labai svarbu pasirinkti tinkamą žiedų modelį, dydį, plotį, pajausti, kokia energetika sklinda nuo jų, ir pan. Be to, būsimieji sutuoktiniai turi susitarti, iš kokios medžiagos bus pagaminti žiedai ir kokie dekoraciniai elementai turėtų juos puošti.

Vestuvinių žiedų pasirinkimas dažnai priklauso nuo pirštų formos.
Ypatingai šios taisyklės galioja moterims. Ilgų ir plonų pirštų savininkėms puikiai tinka masyvūs vestuviniai žiedai – jie gali būti horizontaliai dekoruoti deimantukais.

Apskritai, moterims, kurių pirštai ploni ir ilgi, tinka bet kokių formų ir dydžių žiedai, išskyrus mažus – maži žiedeliai tarsi pasimeta tokioje rankoje. Moterims, kurių pirštai trumpi, atvirkščiai, nerekomenduojama pirkti plataus, masyvaus vestuvinio žiedo, nes toks žiedas vizualiai dar labiau trumpina pirštus.

Vizualiai pailginti pirštus padės vertikaliai dekoruotas žiedas. Jeigu jūsų pirštai storoki, dailų vaizdą jiems suteiks asimetriniai žiedai arba žiedai su trikampių motyvais. Jeigu jūsų rankos storesnės, venkite apvalios formos žiedų, dekoruotų dideliu, apvaliu deimantu – tai dar labiau storins ranką.

Vestuvinio žiedo plotis – asmeninis kiekvieno žmogaus pasirinkimas. Tačiau pravartu žinoti, kad vyrai dažniau renkasi platesnius, o moterys siauresnius žiedus.

Gražu, kai jaunųjų vestuviniai žiedai yra identiški. Aišku, galima pasirinkti ir skirtingus, tačiau ir šiuo atveju svarbu pasirūpinti, kad vestuvinius žiedus apjungtų koks nors bendras akcentas – pavyzdžiui, žiedų gamyboje būtų panaudoti vienodi dekoravimo elementai.

Renkantis vestuvinį žiedą svarbiausiu momentu išlieka žiedo dizainas ir jūsų pageidavimai. Verta prisiminti, kad vestuvinis žiedas – tai aksesuaras, kurį nešiosite visą gyvenimą. Todėl nepirkite vestuvinių žiedų pirmame pasitaikiusiame salone netoli jūsų namų. Pasirinkę norimą žiedą, kelis kartus jį pamatuokite, kelias minutes palaikykite rankoje.

Jeigu jūsų vestuvinį žiedą puošia akmuo, svarbu įsitikinti, ar šis žiedas tikrai jums tinka. Tai galite padaryti paprastu būdu – padėkite žiedą ant dešinės rankos delno, priartinkite kairę ranką prie akmens ir palaikykite. Stebėkite savo pojūčius tuo metu. Jeigu jaučiate komfortą, šilumą, harmoniją, be abejo, šis žiedas su akmeniu jums tinka. Ir atvirkščiai, jeigu jaučiatės nepatogiai, jaučiate šaltį, reiškia, šio žiedo negalima pirkti.

Nusipirkus vestuvinius žiedus, remiantis nusistovėjusiomis tradicijomis, jie turi likti pas jaunikį arba jo liudininką iki ceremonijos santuokos rūmuose arba bažnyčioje pradžios. Aišku, svarbiausia, kad maunant žiedus ant vienas kito pirštų, jaunųjų jausmai būtų kupini tyrumo ir meilės.