Pastaruoju metu fiksuojamas įspūdingas naudoti namuose skirtų dantų balinimo sistemų ir balinančiu poveikiu pasižyminčių dantų pastų paklausos augimas. Deja, tenka pripažinti, kad dauguma šių balinimo sistemų ir priemonių, kurių be didesnių sunkumų galima įsigyti internetu, iš tiesų nėra saugios, o kai kurių pastų sudėtyje yra abrazyvinių dalelių, galinčių pažeisti dantis.

Taigi kokia gi kerinčios šypsenos paslaptis? Štai dešimt įžymybių dantų gydytoja vadinamos specialistės Rhonos Eskander patarimų tiems, kurie svajoja apie sveikus ir baltus dantis.

1. Laikykitės „baltos“ dietos: ne juoda kava, o latė ir t.t.

2. Reguliariai lankykitės pas dantų gydytoją ir atlikite profesionalią dantų higieną, skirtą dantų akmenims pašalinti.

3. Reguliariai naudokite dantų siūlą tarpdančiams tinkamai išvalyti.

4. Venkite energinių gėrimų. Jų sudėtyje esančios rūgštys pasižymi ne ką mažesniu dantis ardančiu poveikiu nei citrusiniai vaisiai. Lyg to dar būtų maža, vartodami tokių gėrimų dantis panardinate į juos itin žalingai veikiančią vonelę.

5. Išsirinkite tinkamą dantų šepetuką.

6. Jei naudojate elektrinį dantų šepetėlį, galvutę keiskite mažiausiai kas du ar tris mėnesius. Jei tai darysite rečiau, ant galvutes susikaupiančias bakterijas perkelsite ant dantų.

6. Valykitės dantis vos tik išlipę iš lovos ir prieš pat į ją sugrįždami vakare. Kadangi jums miegant dantis apsaugančios seilės neišskiriamos, geriausia pašalinti visus nešvarumus prieš einant miegoti.

7. Atsikratykite rūkymo – tai viena rimčiausių dantų spalvos pasikeitimų atsiradimo priežasčių.

8. Valyti liežuvį verta ne tik dėl gaivesnio burnos kvapo, bet ir dantims apsaugoti. Ant liežuvio paviršiaus susikaupiančios bakterijos galiausiai atsiduria ant dantų.

9. Rinkitės rožinio atspalvio lūpdažį su žydru pustoniu – dantys atrodys baltesni.

10. Dėl saugių dantų balinimo variantų konsultuokitės su dantų gydytoju.