1. Maitink plaukus iš išorės. Reguliariai dėkite maitinamąsias kaukes plaukams bei galvos odai. Jų galite įsigyti (ypač efektyvios grožio ampulės) arba pasidaryti namie. Štai paprastas ir sėkmingas receptas: 1 kiaušinio trynys, 1 šaukštas medaus ir 1 šaukštas konjako arba brendžio. Viską išmaišykite ir tepkite per visą plaukų ilgį. Apvyniokite galvą plėvele ir rankšluosčiu. Laikykite kuo ilgiau, idealu - per naktį. Paskui ištrinkite plaukus kaip paprastai.

2. Maitink plaukus „iš vidaus“. Rinkis dietą, kurioje būtų daug baltymų. Keratinas - pagrindinė statybinė medžiaga plaukams. Organizmas negali jo sintetinti, jei jame nėra pakankamai baltymų. Būtinai, ypač žiemą, gerkite vitaminų, mineralų kompleksus.

3. Stimuliuok „miegančias“ šaknis. Čia vėl galite pasikliauti namų SPA receptais. Įtrinkite į plaukų šaknis pipirų tinktūros, cinamono miltelių, sumaišytų su alyvuogių aliejumi ar svogūnų nuoviro - bet kokios „deginančios" priemonės. Jos pagreitina ir suaktyvina galvos odos kraujotaką, taip pat pagerina plaukų šaknų aprūpinimą maitinamosiomis medžiagomis.

4. Puoselėk jau ataugusius plaukus. Atsisakykite plaukų džiovintuvo bei žnyplių, plaukų dažymą rinkitės tokį, kuris tausoja plauką. Plaukai mažiau šakosis ir lūžinės, todėl vizitų į kirpyklą suretės.

5. Plaukus šukuok švelniai. Ilgus plaukus iš pradžių perbraukite pirštais, paskui lėtai šukuokite šukomis retais dantimis, pradėdamos nuo galiukų. Niekuomet nešukuokite šlapių plaukų!

6. Nenurašyk masažo. Galvos masažas, kaip ir „aitriosios" kaukės, pagreitina kraujotaką, plauko svogūnėliai gauna maitinamųjų medžiagų. Nepatingėkite pirštų galiukais pamasažuoti galvos odos bent prieš miegą.

7. Pamiršk gumines gumytes ir segtukus, kurie laužo plaukus. Jei norite plaukus sukelti, naudokite smeigę (kaip rytietės), kuodelio smeigtukus.

8. Nešaldyk galvos! Šaltą žiemą būtinai dėkite ant galvos kepurę, saugokite plaukus nuo šalčio.

9. Išdrįsk pakeisti kirpėją. Jei vis auginate plaukus, tačiau nesėkmingai, gali būti kaltas ir netinkamas kirpimas. Todėl ryžkitės permainoms - gera kitos specialistės ranka ir aura padės jūsų plaukams augti.