Todėl ne išimtis ir kasdienis palydovas, į kurį susidedame daiktus – dailius, mažus rankinukus keičia patogios kuprinės, kurios tinka tiek į biurą, tiek į sporto klubą. Nes taip, 21-ame amžiuje tokių tikrai būna.

Keičiasi požiūris į aksesuarus

Šių metų liepą paviešintais JAV Darbo departamento duomenimis, net 97 proc. tyrime dalyvavusių apklaustųjų užsiima papildoma veikla po darbo: sportuoja, lanko tam tikrus užsiėmimus, susitinka su draugais ar tiesiog apsipirkinėja. Ir tam skiria net 5,5 valandos per dieną. Matematika paprasta: pridėkime 8 darbo valandas, 1 valandą kelionei į darbą, bent valandą valgymui ir gausime beveik 16 valandų, praleidžiamų judesyje. Todėl tikrai nestebina, kad taip stipriai suintensyvėjus gyvenimo tempui prioritetas skiriamas patogiems, patikimiems ir funkcionaliems aksesuarams. Vienas iš jų – kuprinės, kurios jau kelis sezonus iš eilės nenulipa nuo podiumų.

Kokios kuprinės madingiausios šį rudens–žiemos sezoną?

Didžiausi mados diktatoriai kaip susitarę teigia, kad šiais metais madingiausios vidutinio dydžio kuprinės, kurios nešiojamos ant vienos peties arba tiesiog nešamos rankoje. Siūloma rinktis kuo natūralesnes, aplinką tausojančias medžiagas. Pervertę populiariausių mados žurnalų puslapius pamatysite neutralias gamtos spalvas, leidžiančias lengvai „įsipaišyti“ miesto šurmulyje arba atvirkščiai – ryškius, margus, komiksų puslapius primenančius raštus. Taip pat nevengiama metalo spindesio detalių. O vienas iš paskutiniųjų dizainerių sprendimų – kuprinės, kurių vidus ryškesnis ir spalvingesnis už išorę. Tokias kuprines siūloma nešioti atsegtas.
Dar vienas šio rudens–žiemos sezono TOP‘as – kuprinė „du viename“. Kitaip tariant, kuprinė vienu rankos judesiu paverčiame rankine, kurios sukūrimą paskatino greitėjantis gyvenimo tempas ir besikeičiantys žmonių poreikiai. Tokios kuprinės-rankinės idealiai tinka žmonėms, kurie gyvena itin aktyvų gyvenimo būdą, nuolat skuba, į darbą lekia dviračiu, o nulipę nuo jo turi atrodyti oficialiai. Be to, jos yra gana universalios, gaminamos tiek vyrams, tiek moterims.

Apie madas negalvojo

Lietuvių dizaineriai daugiau nei prieš metus nuspėjo rinkos tendencijas ir neliko nepastebėti. Būtent tokio tipo rankinę-kuprinę vieni iš pirmųjų pasiūlė lietuvių dizaineriai ir buvo apdovanoti tarptautiniame konkurse. Dar 2014 metais Juliaus Bučelio kurta kuprinė laimėjo prestižinį apdovanojimą „iF Design Awards“. Kaip teigia pats autorius, tuo metu kurdamas šį produktą apie madas net negalvojo, o teikė pirmenybę funkcionalumui.

„Šiuolaikinė visuomenė – judri ir nuolat stinganti laiko pavalgyti, miegoti, sportuoti. Jiems reikia daiktų, kurie tinka tiek darbe, tiek laisvalaikiu. Taigi, labai didelį dėmesį skyrėme funkcionalumui.“, – pasakojo dizaineris Julius Bučelis.