Štai penkios klaidos, kurios kenkia jūsų odai. Jums būtina jų nebedaryti.

1. Veido priežiūros rutina. Jei oda nepasikeitė per pastaruosius metus, ji tikrai išlepo ir priprato prie naudojamų priemonių bei neatrodo taip tobulai, kaip anksčiau. Ilgainiui naudojamos tos pačios priemonės gali persotinti odą.

Štai Tau dar vienas pavyzdys, kad kenki savo odai to nežinodama – nepamiršk, kad oda irgi yra gyvas organas, kuriam reikia įvairiausių vitaminų skirtingais metų laikais, o ką jau kalbėti apie tai, kad metai bėga greitai ir tas kremas, kurį naudojai jaunystėje, yra visiškai nebereikalingas, nes turėtum susimąstyti apie odos drėkinimą ar maitinimą.

2. Gyvenimas mieste. Taip, mes irgi mylime naktinį gyvenimą, tačiau ilgainiui pavargsti ne tik Tu, bet ir oda. Oro užterštumus tikrai paveikia odą ir organizmas kaupia toksinus, tad norint juos pašalinti, nebūtina išsikraustyti į vienkiemį. Tiesiog reikėtų retkarčiais pasilaikyti dietos, kuri išvalytų iš organizmo toksinus. Jei per sunku laikytis dietos, pasilepink ƒvoniomis su druska, mineralais, kuriuose gausu vitaminų, omega rūgščių, cinko ir antioksidantų.

3. Kepinimasis saulėje. Nuvertinome saulės žalą, apie kurią verta pasikalbėti – ji ne tik sendina odą, ypatingai po ilgų saulės vonių, bet ir kelia grėsmę susirgti vėžiu. Priemonės su SPF apsauga yra būtinos ne tik vasarą, bet ir kitais metų laikais, kuomet saulė būna aktyvi.

4. Neskaitome, kas rašoma. Daugelis jau pradeda atkreipti dėmesį į priemonės sudėtį ir tai, kas rašoma mažomis raidelėmis ant pakuotės nugarėlių. Atkreipkite dėmesį bet į pirmus 5 ingredientus, kurie pasakys visą tiesą apie prekės kokybę.

5. Karšta vonia. Kad ir kaip būtų liūdna, tačiau ilgos maudynės karštoje vonioje ar duše kenkia odai. Aukštos temperatūros vanduo praktiškai apnuogina pirmąjį odos sluoksnį epidermį, ir tai išsausina odą, kartais netgi sukelia žvynelinę. Vos tik pastebėjus paraudimus reikia baigti maudynes ir kaip įmanoma greičiau ištepti kūną ir veidą drėkinamomis ar maitinamomis priemonėmis.