Pagrindinis inkštirų susidarymo veiksnys yra hormoninės kilmės. Dar viena spuoguotumo priežastis - užsikimšusios odos riebalinės liaukos. Dėl to į liaukas nepatenka oras, o tai skatina toksiškų mikroorganizmų, sukeliančių uždegiminius procesus, dauginimąsi. Be to, inkštirų gali padaugėti ir dėl patiriamo streso.

Jeigu nežinote tikslios inkštirų atsiradimo priežasties, galite išleisti nežmoniškas sumas brangiems kremams, serumams ir valikliams, bet nesulaukti norimo rezultato. Todėl siūlome pasitelkti paprastesnes ir pigesnes priemones, kurios efektyviai padeda išvalyti užsikimšusias poras.

Sodos prausiklis

Išbandykite tokį mišinį su soda: į delną įpilkite 1 šaukštelį kokybiško medaus, pridėkite 1 šaukštelį sodos, viską sumaišykite ir švelniai pamasažuokite veidą. Toks ploviklis puikiai gaivina, švelnina odą ir tuo pačiu padeda išvengti užsikimšusių porų bei spuogų.

Sodos pasta spuogams

Pavienius spuogelius gerai džiovina soda. Pasigaminkite tirštą pastą iš sodos ir vandens ir užtepkite tiesiai ant nelaukto išsišokėlio. Palaikykite 2-3 minutes ir nuplaukite drungnu vandeniu.