Antakiai išretėja

Kodėl tai vyksta: antakių plaukeliai gali kristi ir dėl ligos (hipotirozės), ir tiesiog dėl amžiaus.

Ką daryti: galite naudoti priemones, kurios stiprina antakių ir blakstienų augimą, bet prieš jas naudojant reikėtų pasikonsultuoti su gydytoju. Išmokite meistriškai atlikti antakių makiažą, naudojant pieštuką ir gelį, jie atrodys tokie pat tankūs kaip prieš 15 metų.

Man atrodo, kad su makiažu aš atrodau vyresnė

Kodėl tai vyksta: jums neatrodo, taip ir yra! Pudroje yra silikonų, kurie, nusėsdami raukšlių klostėse, jas dar labiau išryškina.

Ką daryti: nusipirkite skystą, vandens pagrindo toninį kremą su švytinčiomis dalelėmis ir tepkite jį kosmetine kempinėle. Po to vatos pagaliuku švelniai pavalykite veido klostes – surinkite jose susikaupusį priemonės perteklių.

Man staiga atsirado tamsūs ratilai po akimis.

Kodėl tai vyksta: su amžiumi švelni paakių oda suplonėja ir tampa labiau peršviečiama, tad per ją persišviečia kraujagyslės.

Ką daryti: naudokite naktinį paakių kremą su retinoliu (vitaminu А), kuris stimuliuoja kolageno gamybą ir stiprina odą. O ratilus užmaskuokite naudodamos maskuojamą ir švytėjimo suteikiančią priemones.

Veido oda nebėra stangri.

Kodėl tai vyksta: oda praranda stangrumą nuo saulės poveikio, taip pat dėl to, kad su amžiumi suplonėja riebalinis sluoksnis (deja, tik ant veido) ir ima nykti kolagenas.

Ką daryti: kremai ir losjonai suteikia tik laikiną poveikį. Jei norite ilgam sugrąžinti odai stangrumą, teks kreiptis pagalbos į grožio specialistus.

Kiek bemiegočiau, vis vien atrodau pavargusi

Kodėl tai vyksta: su metais veido oda ir raumenys silpnėja ir netenka stangrumo, riebalinis audinys iš paakių zonos nusileidžia žemyn ir atsiranda „maišai“. Veidas gali patinti nuo druskos ir netgi nuo miegojimo pozos.

Ką daryti: kad veidas netintų, miegodamos pasidėkite po galva papildomą pagalvę, o rytais ant paakių dėkite šaltus kompresus.

Veido priežiūra užima marias laiko! Aš jo tiek neturiu!

Kodėl tai vyksta: veiksminga veido priežiūra nebūtinai turi būti sudėtinga ir užimanti daug laiko. Pakanka reguliariai teptis kremais nuo saulės.

Ką daryti: rankinėje nešiokitės pudrą su SPF, kad apsaugotumėte veidą nuo saulės visą dieną. Rytais veidą tepkite antioksidantų serumu, po to BB kremu su SPF, antioksidantais ir spindesį suteikiančiu poveikiu. Naktį tepkitės kremu su retinoliu (vitaminu A). Visa tai užims ne daugiau 5 minučių!

Iš kur atsirado raukšlės virš viršutinės lūpos?!

Kodėl tai vyksta: net jei niekada nerūkėte ir nemėgstate gerti per šiaudelį, raukšlių virš viršutinės lūpos vis vien atsiranda, net nuo neįsisąmonintų dažnų judesių lūpomis.

Ką daryti: sustiprinti odą šioje srityje padės priemonės lūpoms su peptidais ir kolagenu, taip pat priemonės su retinoliu ir hialurono rūgštimi.

Tiek to raukšlės, o ką daryti su plaukeliais ant smakro ir viršutinės lūpos?!

Kodėl tai vyksta: apie 40-uosius metus kolageno gamyba sumažėja ir sustiprėja androgenų poveikis. Dėl to ant viršutinės lūpos ir smakro pačiu netinkamiausiu metu išdygsta tamsūs stori plaukeliai.

Ką daryti: naudokitės bet kokiomis priemonėmis, pešiokite plaukelius pincetu, šalinkite vašku, tik jokiu būdu neskuskite – juk nenorite įaugusių plaukelių ant veido. Jei plaukeliai ant veido nuolat įauga, kreipkitės į ginekologą. Galbūt šios problemos kamuoja dėl sutrikusios hormonų pusiausvyros.