Išsausėjusius ir suskilinėjusius kulnus galima lengvai sutvarkyti namuose. Šie kremai, kaukės ir kojų vonelė taip pat gali būti naudojami kaip prevencinė priemonė!

Citrina, druska, glicerinas ir rožių vanduo

Supilkite viską į dubenį su šiltu vandeniu: įlašinkite tris šaukštelius druskos, 15 lašų citrinų sulčių, vieną arbatinį šaukštelį glicerino ir du arbatinius šaukštelius rožių vandens. Įmerkite savo kojas ir palaikykite 20 minučių. Tada švelniai patrinkite kulniukus su pemza.

Atskirame dubenyje sumaišykite šaukštelį glicerino, rožių vandens ir citrinų sulčių. Suvilgykite skepetaitę ir uždėkite ant kulnų. Užsimaukite kojines, palikite per naktį. Ryte nusiplaukite kojas šiltu vandeniu. Kartokite šį procesą 3-4 kartus per savaitę.

Augalinis aliejus

Kruopščiai nusiplaukite kojas, nuvalykite rankšluosčiu ir užtepkite truputį augalinio aliejaus ant kulnų. Užsimaukite plonas medvilnines kojines, ant viršaus – vilnones ir eikite miegoti. Ryte aliejų nuplaukite. Pakartokite šią procedūrą keletą dienų.

Vazelinas ir citrinų sultys

Įmerkite kojas į šiltą vandenį 15 minučių. Tada nusausinkite. Sumaišykite vieną arbatinį šaukštelį vazelino ir citrinų sulčių. Ištrinkite šiuo mišiniu kulnus, apvyniokite plastikiniu maišeliu, užsimaukite porą porų vilnonių kojinių. Ryte švariai nuplaukite.

Vaškas

Vašką sumaišykite su kokoso aliejumi. Mišinį šildykite puode virš mažos ugnies, kol vaškas ištirps. Atvėsinkite ir tepkite ant suskilinėjusių kojų vietų. Jei turite galimybę, palaikykite per naktį.

Medus

Sumaišykite vieną puodelį medaus su penkiais litrais šilto vandens. Pamerkite kojas 20 minučių. Tada naudokite pemzą.

Ryžių miltai

3 šaukštus maltų ryžių sumaišykite su keliais arbatiniais šaukšteliais medaus, obuolių sidro acto ir alyvuogių aliejaus. Turėtumėte gauti masę, primenančią tirštus klijus. Pirmiausia kojas palaikykite šiltame vandenyje 10 minučių. Tada naudokite mišinį kaip šveitiklį pėdoms.

Jei sveikai maitinsitės, vartosite daug maisto, kuriame gausu vitaminų A ir E, avėsite patogią avalynę, drėkinsite ir prižiūrėsite savo pėdutes, tokios bėdos, kaip sudžiūvę kulnai jūsų tikrai nekamuos.