Yra vienas paprastas ir pats būdas išvengti pigmentinių dėmių. Tai – saulės kremas. Tiesa, jis turi būti kokybiškas, pirktas ne prekybos centre. Tie, kuriems jau teko susidurti su pigmentinių dėmių šalinimu, paliudys – tokios procedūros atsieina kelis šimtus eurų, o kartais ir tūkstančius. Rezultatai ne iš karto pamatomi, tam prireikia dažnų vizitų pas kosmetologą. O kartais baltos dėmės ant kūno lieka visam gyvenimui...

Kosmetologė Vita Graliauskienė pastebi: „Vykstantys atostogauti nepamiršta pasirūpinti šventiniais drabužiais, moterys pasiima keletą maudymosi kostiumėlių, tačiau pamiršta svarbiausia – saulės kremą. Tik tinkama apsauga gali padėti išvengti itin skaudžių padarinių. Negalvokite, jog kosmetologo tikslas – parinkti jums patį brangiausia produktą. Savo darbą mylintis specialistas visuomet pasirūpins tuo, kas labiausiai tinka klientams“.

Nors ir naudojate kokybišką kremą nuo saulės, po deginimosi oda tampa išsausėjusi, jautri, sudirgusi, o įdegis greitai nusisluoksniuoja. „Drėkinti, drėkinti ir dar kartą drėkinti, – pataria kosmetologė. – Jei jau nepamiršote saulės kremo, nusipirkite skirtą ir po deginimosi. Tokiu būdu ne tik džiaugsitės kur kas ilgiau išliekančiu įdegiu, bet ir švelnia lyg persikas oda“, – šypsosi kosmetologė.

Moterims, kurios ypatingai rūpinasi oda, V. Graliauskienė ragina pasirūpinti savo oda ir po atostogų. „Gal jūsų kūnas ir pailsi, tačiau oda saulėje išgyvena didžiulį stresą. Palepinkite ją“, – pataria kosmetologė.

Pats baisiausias dalykas, kurį nudegus saulėje vis dar praktikuoja lietuviai, yra maisto produktai! V. Graliauskienė tikina – kefyras ar grietinė, tepami ant tik ką nudegusios odos, gali pridaryti dar daugiau bėdų.
Kosmetologė Vita Graliauskienė

„Šie liaudies receptai – tikras košmaras odai. Ant sudirgintos odos tepamos ją dar labiau dirginančios priemonės. Siūlyčiau iš pradžių atšaldyti odą vėsaus kompreso pagalba, o vėliau drėkinti tam skirtomis priemonėmis“, – patarimais dalinasi kosmetologė.