Kadangi K. Tarasevičiūtės profesija – pragyvenimo šaltinis, išlaikyti nepriekaištingas kūno formas balerinai yra viena pagrindinių užduočių. Pasak moters, per daugybę metų ji yra atradusi savitą mitybos planą, kurio stengiasi laikytis.
K. Tarasevičiūtės teigimu, pagrindinis jos mitybos principas – nepersivalgyti bei išlaikyti balansą tarp gaunamo energijos kiekio ir fizinės veiklos. Nors per dieną suvartojami patiekalai pasižymi aukštu kaloringumu, tai leidžia nepritrūkti energijos šokant.
Ilgalaikės energijos šaltinis – riešutai
„Esant dideliems fiziniams krūviams, visada kremtu riešutus, – šypsodamasi teigė moteris. – Lėtai besiskaidantys riebalai suteikia ilgalaikės energijos ir manęs „nesmukdo“: šokant puiki savijauta yra labai svarbus veiksnys. Kūnui snūduriuojant padidėja traumų rizika, nukenčia judesių atlikimo kokybė.“
Paklausta apie mitybos pokyčius žiemą bei vasarą, žinoma moteris pasakojo, kad vasarą paplūdimyje jai nėra geresnio užkandžio nei moliūgų sėklos – paragavusi vienos, nebegali sustoti iki išgliaudo visą pakelį.
Stresas – didžiausias organizmo priešas
K. Tarasevičiūtė neabejoja, kad stresas yra baisiausia šių laikų liga, gebanti visiškai suėsti žmogų. Nugaros, klubų skausmai, praplikimas, trapūs kaulai, melsva odos spalva, nutukimas... Visa tai – streso padariniai.
„Gerbkite save ir savo gyvenimą, nepasiduokite stresui ir neleiskite, kad kiti išmuštų jus iš vėžių, – pabrėžė balerina. – Taip pat linkiu išmokti labiau klausytis savo organizmo, tenkinti jo poreikius (neturiu omeny maisto gausos): pavyzdžiui, pajutus alkį, kartais pakanka išgerti vandens: neretai paaiškėja, jog organizmas buvo tiesiog ištroškęs. Galiausiai, jei suvokiate, kad esamoje situacijoje nieko pakeisti negalite, pakeiskite požiūrį ir gyventi bei atlikti tuos pačius darbus taps lengviau. Apgaukite save, nes kas daugiau belieka?“
Kristina Tarasevičiūtė su skaitytojais dalinasi ir energijos suteikiančio sumuštinio receptu – kai norisi lengvo, bet sveiko užkandžio:
Reikės:
Šviesios arba tamsios itališkos duonelės riekės
Šaukšto ožkos sūrio
Lazdyno (ar kitų mėgstamų) riešutų
Skysto medaus
Kelių baziliko lapelių
Gaminimo eiga:
Duonelę lengvai paskrudinti, o riešutus – šiek tiek pakepinti sausoje keptuvėje. Duonelę aptepti sūriu, apiberti riešutais, įsmeigti kelis baziliko lapelius ir apšlakstyti medumi.