Štai ištrauka iš Patricios Garcios straipsnio žurnale „Vogue“: „Socialiniame tinklalapyje populiariausios garsenybės – moterys su plačiais klubais. Šiais laikais seksualumas – ryškios formos. Daugelį dešimtmečių buvo kitaip – platūs sėdmenys buvo pagrindinis fizinės parengties (angl. fitness) variklis. Tačiau viskas pasikeitė.“

Tai, kad dabar vyrams ir moterims patinka platūs klubai – didelis džiaugsmas milijonui moterų. Tiesa, daugeliui – ir liūdesys, juk norint sulieknėti per klubus pakakdavo laikytis dietos ir mankštintis sporto klube, o padidinti klubų miniatiūrinėms merginoms neįmanoma.

Kad ir kaip ten būtų, štai keletas įtikinamų priežasčių, įrodančių, kad platūs sėdmenys – tiesiog nuostabu.

1. Platūs sėdmenys vyrams patinka labiau nei didelė krūtinė.

Turkų psichologai atliko tyrimą – 300 vyrų rodė įvairių formų moterų sėdmenis. Respondentai pažymėjo, kokios jiems atrodė patraukliausios.

Labiausiai tyrimo dalyviams patiko damos, kurių nugaros išlinkimo kampas buvo 45,5 laipsnio.

Paaiškėjo, kad daugumai vyrų platūs sėdmenys patinka ne dėl šios kūno dalies ypatumų, o dėl stuburo išlinkimo. Mokslininkai išsiaiškino, kad labiausiai patinka moterys, kurių nugara sėdmenų atžvilgiu išlinkusi 45 laipsnių kampu.

Pirmykštėje bendruomenėje toks kampas suteikdavo moterims galimybę dirbti net paskutiniais nėštumo mėnesiais, nerizikuojant pakenkti nugarai, taigi vyrams buvo naudingiau imti tokias moteris į žmonas. Naujo tyrimo rezultatai aprašyti žurnale „Evolution and Human Behaviour“.

2. Kuo didesni, tuos stipresnės kojos.

Modelis, treneris Paige Hathaway savo paskyroje „Instagram“ turi 1,7 mln. pasekėjų. Ji kasdien jiems demonstruoja savo raumeningas rankas ir iškilius sėdmenis. Taip, jos klubai gana platūs.

No pants are the best pants.. 🙈 TAG A FRIEND WHO WOULD AGREE #unedited #rawimage #nofilter

A photo posted by Paige Hathaway (@paigehathaway) on Aug 10, 2016 at 7:22pm PDT

Jos pavyzdžiu pasekė daugelis trenerių - Ana Delia de Iturrondo, Rachel Braham ir kt. Sprendžiant iš jų pasekėjų skaičiaus, madinga jėga, agresyvus seksualumas.

Ir kasdien jausite stiprių kojų naudą – bus lengviau vaikščioti, eisena bus energinga, ne taip greitai pavargsite.

3. Klube galėsite šokti ilgiau už draugus.

Stiprūs klubai suteiks galimybę ilgai šokti vakarėlyje ar klube. Draugai kris iš kojų, o jūs žinosite, kad galite šokti iki pat ryto.

4. Tai gero sekso garantas.

Pamenate, kad vyrai genetiškai užprogramuoti taip, kad platūs klubai juos jaudina? Tačiau dabar net ne apie tai kalbame. Kadangi jūsų kojos stiprios, galėsite pamiršti nuobodžias misionieriaus ar šuniukų pozas. Galėsite būti viršuje ir nepavargti, taip galėsite mylėtis stovėdami. Jei sėdmenys bus dar ir raumeningi, partneriui bus malonu už jų laikyti.
Kourtney Kardashian

5. Turėsite mėgstamą Disney animacinių filmukų veikėją.

Dauguma mergaičių svajoja būti panašios į Pelenę, Ariel, jūsų klubai labiau primins gražuolę Jessicą Rabbit. Ji tikrai seksualesnė už princeses.

6. Moterų su plačiais klubais širdis sveikesnė.

ABC News“ aprašytas tyrimas, kuris parodė – moterų su plačiais klubais organizme mažesnis cholesterolio lygis. Dėl to organizmas geriau perdirba cukrų. Taigi, jei jūsų klubai platūs, jums mažesnė diabeto ar širdies ligų rizika.
Khloe Kardashian

Tokią išvadą tyrėjai padarė ištyrę 16 tūkst. moterų. Jų teigimu, moterų su plačiais klubais greitesnė medžiagų apykaita, jų organizme daugiau moteriško hormono leptino, kuris reguliuoja ir svorį. Jei yra daug leptino, tai rodo, kad organizmas sveikas.

Jei didelis kiekis riebalų yra ant sėdmenų, tai saugo širdį nuo per didelio krūvio.

Neseniai analogišką išvadą padarė ir tyrėjai iš Pitsburgo ir Kalifornijos. Jie netgi įrodė, kad moterys su plačiais klubais ilgiau gyvena.

7. Galbūt klasikinė modelio figūra jums nepasiekiama dėl skeleto sudėties.

Yra moterų, kurių kaulai stambūs, sunkūs. Tokiu atveju 90-60-90 išmatavimai jums nepasiekiami, tad kam dėl to krimstis?
Animacinis personažas - Jessica Rabbit

8. Jei jūsų kūnas bus natūralių apimčių, jausitės kur kas geriau nei su „idealiomis“ apimtimis.

Jei nustosite save kankinti ir siekti kažkokių idealų, stabilizuosis hormonai, tad jausitės laimingesnė, labiau savimi pasitikėsite. Nebereikės jaudintis, kad kiekvienas pyragaitis pakenks figūrai.

Mokslininkų teigimu, žmonės nežino, kokią didelę žalą daro mikrostresas. Taigi geriausia bus nusiraminti ir pamilti savo plačius klubus.