Juk slenkantys plaukai gali tapti didžiausiu galvos skausmu ir moters grožio priešu. Jei norite mėgautis puikia išvaizda, jums būtina žinoti šias gudrybes.

1. Svarbiausia geras miegas. Pakankamas poilsis ir miegas padeda jūsų plaukams augti. Pernelyg daug streso nėra gerai visam organizmui. Kai esame sveiki plaukai auga nuolat, ypatingai miego metu.

2. Masažas su migdolų aliejumi, įmasažuojamas į galvos odą, skatina plaukų augimą ir užkerta kelią plaukų slinkimui. Vienas iš dažniausiai pasitaikančių plaukų augimą skatinančių būdų virtas garstyčių aliejaus puodelis su keturiais šaukštais džiovintų arba šviežių chna lapų. Šis mišinys po virimo yra nukošiamas ir supilamas į buteliuką, naudojamas kasdien masažuojant galvos odą. Tai vienas iš labiausiai patikimų metodų, kuris skatina plaukų folikulo augimą.

3. Dauguma muilų ir šampūnų turi chemikalų, todėl naudokite natūralius pakaitalus. Venkite sulfatų, parabenų, nepažįstamų junginių ir silikonų. Kaip žinote, jūsų šampūno sudėtyje gali pasitaikyti šių dalykų! Jei jūsų šampūno sudėtyje kaip tik yra šių sudedamųjų dalių, tai atminkite, kad jos kenkia ne tik plaukams, bet ir jūsų sveikatai. Taigi, naudokite natūralius šampūnus, masažuokite galvos odą aliejais ir turėsite nuostabius plaukus.

Nuotr. Shutterstock

4. Norėdamos turėti sveikus plaukus, privalote juos pakirpti kas pora mėnesių. Tai skatina ir greitesnį plaukų augimą ir stabdo slinkimą. Į savo valgiaraštį įtraukite daug žalių daržovių, venkite tabako ir alkoholio. Nenaudokite pernelyg daug plaukų formavimo priemonių, nes jos gali sumažinti gyvybiškai plaukams naudingų natūralių aliejų kiekį.

5. Jei negalite sau leisti įsigyti brangių produktų, skatinančių plaukų augimą, pasidarykite natūralų plaukų toniką. Lygiomis dalimis sumaišykite kokoso, ricinos, citrinų sultis ir vaistinė ožragę.

6. Varis skatina plaukų augimą, jis prevenciškai naudojamas norint apsisaugoti nuo plaukų slinkimo. Per daug vario iš tikrųjų taip pat gali sukelti plaukų slinkimą. Todėl reikėtų neviršyti vario normos organizme.

7. Nepasitikinčioms ar galbūt nenorinčioms pirkti begalės plaukų slinkimą stabdančių produktų, verta atkreipti dėmesį ir į liaudiškas priemones. Įvairūs nuovirai ir kaukės gali sustabdyti plaukų slinkimą ir sustiprinti plauką iš vidaus, atgaivinti prarastą žvilgesį. Kalbant apie nuovirus, vienas veiksmingiausių, jau nuo senovės žinomas nuoviras yra dilgėlių.

Saujelę džiovintų, dar vasarą prisirinktų dilgėlių, užpilkite puse litro verdančio vandens, palaikykite keletą valandų, nukoškite ir perskalaukite ką tik išplautus plaukus. Leiskite jiems natūraliai išdžiūti. Kuo ilgiau dilgėlių nuoviras laikomas, tuo stipresnis jo poveikis.

Nuotr. Shutterstock

8. Plaukus stiprina, slinkimą stabdo ir svogūnų nuoviras. Norint turėti sveikus plaukus, nereikėtų išsigąsti svogūno ir iš jo pasidarytų priemonių. Svogūnas stiprina plauko šaknis, atsiranda žvilgesys, sumažėja slinkimas. 3050 gramų svogūnų lukštų užpilkite stikline vandens ir virinkite 1520 minučių. Tada palaukite bent pusvalandį ir gautą skystį perkoškite. Išplautus sausus plaukus reikia suvilgyti nuoviru ir būtinai leisti jiems išdžiūti natūraliai, nes tik tokiu atveju poveikis bus efektyviausias.

9. Kad plaukų slinkimo problema jūsų nevargintų, būtina valgyti ir maistingus produktus. Paįvairinkite ir praturtinkite savo mitybą. Visų pirma, plaukams pagelbėsite valgydamos baltyminį maistą kiaušinius, žuvį, vištieną, pieno produktus. Jie reikalingi plauko sudėtyje esančio baltymo keratino gamybai.

10. Plaukams naudingi ir produktai, turintys geležies. Daug geležies yra gyvulinės kilmės produktuose: jautienoje, kiaulienoje, vištienoje, kepenyse. Kiek mažiau augalinės kilmės: ankštinėse daržovėse, špinatuose, riešutuose, avižiniuose dribsniuose, slyvose, razinose.