Kad išvengtų bereikalingų bėdų, atlikėja Natalija Bunkė rado išeitį. Ji įsigijo savo asmeninį alkotesterį, kuris yra išgelbėjęs nuo galimų nemalonumų ir sutaupė daug pinigų.

Kartą man teko atsisakyti vairavimo. Palikau automobilį ir nesėdau prie vairo, nes mano asmeninis alkotesteris rodė 0,42.

„Jis visada yra mano automobilio daiktadėžėje. Jei paragauju alkoholio ir netgi esu įsitikinusi, kad neviršysiu leistinos normos, prieš sėsdama prie vairo visada pasinaudoju alkotesteriu. Nes niekada negali žinoti... Viskas labai priklauso nuo daugelio veiksnių: didelę įtaką daro nuovargis, mityba, svoris, - pasakoja N. Bunkė. - Kartą man teko atsisakyti vairavimo. Palikau automobilį ir nesėdau prie vairo, nes mano asmeninis alkotesteris rodė 0,42.“

Garsi atlikėja įsigijo tokį patį alkotesterį, kokį naudoja policijos pareigūnai. Natalija jį nuolat veža pas specialistus patikrai ir suderinimui (liaudiškai vadinamam kalibravimui). Ar teko kada pūsti į policininko alkotesterį?

„Prieš metus patekau į policijos reidą, kai po darbų ketvirtą ryto važiavau namo. Manęs paklausė, ar tikrai negėriau. Sakau, tikrai esu dėl to tikra“, - juokiasi prisiminusi Natalija.

„Yra daug pavyzdžių iš artimos aplinkos, kaip kolegos netenka teisės vairuoti į alkotesterį įpūtę 0,5 promilės. Man teisės yra labai reikalingos. Turiu kiekvieną dieną vežioti sūnų į darželį, vykti į koncertus, tvarkyti begalę darbų, kurių be automobilio taip paprastai negalėčiau atlikti. Man tai kainuotų labai brangiai“, - sako veikli jauna moteris.

N. Bunkė sako, kad jos mintis apie baudą negąsdina tiek, kiek baimė prarasti nepriklausomybę ir tapti priklausomu nuo kitų.

Į vairavimą itin atsakingai žiūrinti atlikėja neskuba girtis esanti pati geriausia vairuotoja pasaulyje. Bet dešimtbalėje sistemoje ji save įvertintų aštuonetu.
„Nesu 100 procentų ideali vairuotoja. Nors nesu didelė greičio mėgėja, bet teko susimokėti kelias baudas už žioplus greičio pažeidimus. Stengiuosi niekada neviršyti leistino greičio. Paskubėsi 10 minučių, o po to į griovį įlėksi. Kai man reikia skubėti dėl itin atsakingo reikalo, man baisu spausti akseleratoriaus pedalą, nes nenoriu, kad nutiktų ir dėl to pavėluočiau arba visai nenuvažiuočiau“, - atvirauja žinoma pašnekovė.