2016-iesiems skaičiuojant paskutines dienas, „Eismo braškės“ paprašė vairuojančių dailiosios lyties atstovių atsakyti, ko jos niekada nebeleistų sau daryti automobilyje ir už tai neatleistų.

Kai kurie moterų atsakymai savo atvirumu išties stebina. Pavyzdžiui, Oksana neslėpė, kad dėl kai kurių blogų įpročių neišgelbėjo netgi baudos. Tačiau tam tikrų dalykų moteris sau neatleistų.

„Buvo daug kartų, kai kalbėjau ir valgiau prie vairo. Buvo, kai nubaudė už kalbėjimą telefonu, bet tai nepadėjo. Aš savo automobilyje niekada neleisčiau savo vaikui važiuoti neprisisegus saugos diržo“, - prisipažino jauna mama Oksana.

„Aš savo automobilyje niekada nebeklausysiu „G&G Sindikato“, neįmanoma susikaupti, norisi tik šokti ir repuoti“, - juokėsi linksmuolė Irta.

„Neleisčiau rūkyti ir gerti alkoholio“, - kategoriška ir griežta Neringa.

Pastarajai antrino ir Milda. „Labai seniai, kai dar rūkydavau, padariau avariją besidegdama cigaretę. Nesuvaldžiau mašinos ir užlėkiau ant šaligatvio. Tiesa, tai nebuvo priežastis, bet rūkymas dėmesį akimirkai atitraukia nuo kelio. Dėl to mečiau rūkyti, - prisimena ji. - Mano draugei įkrito cigaretė į saloną, kai ji bandė išmesti nuorūką. Pradegė sėdynė, nes sustoti iš karto ji negalėjo. Gaisro ar avarijos tikimybė buvo nemaža.“

Automobilyje seniau rūkydavo ir Asta. Dabar šio žalingo įpročio ji prie vairo atsisakė: „Viena iš priežasčių - sveikata. Kadangi daug laiko praleidžiu automobilyje, rūkau mažiau. Todėl prie vairo norėčiau niekada neberūkyti“.
Aš niekada nesidažyčiau, nes mačiau, kaip tai daranti moteris vos nepražudė žmonių...

„Aš niekada nesidažyčiau, nes mačiau, kaip tai daranti moteris vos nepražudė žmonių... Man nesuvokiama, kaip tokiu atsakingu momentu galima dažytis blakstienas ir dar lieti tulžį ant žmogaus, kuriam dėl to kelią užblokavai. Labai norėjau sustojus ją pamokyti. Bet to nepadariau, dėl ko dabar gailiuosi“, - neslėpė Simona.

„Aš savo automobilyje niekada nebevalgyčiau šokolado! Kažkada palikau ant sėdynės, ištirpo ir teko pakloti nemažai pinigų už cheminį valymą“, - tikino Sonata.

O štai Irma sau turi kur kas daugiau pažadų nei visos kitos kartu sudėjus: „Aš savo automobilyje niekada nebesilenksiu po vairu link pedalų siekti pamesto daikto. Niekada daugiau nemėginsiu pasiekti keleivio pusėje esančio šoninio veidrodėlio, kuris buvo užlenktas parkavimosi metu. Aš labai pasistengsiu daugiau niekada kitiems vairuotojams nerodyti nepadorių gestų, kai jie bereikalingai man signalizuoja ir visaip kitaip nepagarbiai elgiasi. Aš geresnė nei tie šunsnukiai! Ir neleisiu muzikos taip garsiai, kad visi lauke ją girdėtu, nori to ar ne...“