Blogas kvapas automobilyje gali atsirasti dėl įvairiausių priežasčių. Galbūt automobilyje rūkote, gal išpylėte intensyvaus kvapo skystį, o gal dvokia ventiliacijos angoje pūvantys medžių lapai, vabzdžiai ar nustipęs graužikas?

Nemalonūs kvapai gali platinti bakterijas, grybelį ir sukelti alergiją. Todėl šalinti smarvės priežastis yra būtina.

Siūlome jums išbandyti ne cheminius valiklius, bet natūralias automobilio salono valymo priemones su actu, citrina arba soda.

Rekomenduojame visus kilimėlius bei sėdynes išvalyti soda. Užbarstykite miltelių, palikite kuriam laikui, kad sugertų nemalonius kvapus. Po to sodą išsiurbliuokite, išvalykite drėgna kempine.

Toks oro gaiviklis padeda išlaikyti malonų kvapą kur kas ilgiau už pirktinius automobilio kvepalus.

Itin veiksminga salono kvapus valyti acto bei eterinio aliejaus mišiniu. Papurkškite saloną vandens, acto ir ekstrakto mišiniu. Po to nusausinkite rankšluosčiu ar vienkartinėmis servetėlėmis. Eterinio aliejaus kvapas gali išsilaikyti net iki kelių savaičių.

Blogus kvapus automobilyje padeda panaikinti ir natūralūs oro gaivikliai. Pavyzdžiui, eukaliptų ekstrakte išmirkytas vilnos ritinėlis. Toks oro gaiviklis padeda išlaikyti malonų kvapą kur kas ilgiau už pirktinius automobilio kvepalus.

Į marlę galite įberti kvapnių vonios druskų. Jos malonią gaivą skleidžia kur kas ilgiau.

Automobilyje taip pat galite sudėlioti džiovintas žoleles, pavyzdžiui, baziliką, citrinos, mandarinų žieveles. Tai greitai panaikins nemalonius kvapus.