Pabodo dirbti prie maisto

Daug metų ji dirbo kulinare, virėja. Prieš 16 metų iš Jurbarko į sostinę gyventi atvykusi Irena dirbo picų kepėja, mėsininke prekybos centre.

„Tačiau per tiek metų man prie maisto dirbti be galo pabodo. Negalėdavau nei pasipuošti, nei plaukų pasileisti. Kasdien žiedai ir auskarai palikti namuose, plaukai paslėpti po kepuraite“, - prisimena ji.

Vairuoti mėgstanti moteris draugams kartą išsikalbėjo, kad norėtų dirbti vairuotoja: autobuso, troleibuso ar taksi automobilio. Tačiau vienas bičiulis prie visų pareiškė, kad toks vyriškas darbas – ne moters nosiai.
Irena Platukienė

„Pasijutau sumenkinta, todėl užsidegiau įrodyti sau ir kitiems, kad galiu tai padaryti. Todėl apsilankiau vienoje taksi firmoje, kur buvo reikalinga trejų metų vairavimo patirtis. Aš turėjau 20 metų. Mane netrukus priėmė“, - pasakoja ponia I. Platukienė.

Pageidauja būtent vairuojančios moters

Nauju darbu liko labai patenkinta. Visur save išbandyti norinti moteris juokiasi, kad ir ja suabejojęs bičiulis jau pusantrų metų akis nuleidęs tyli.

Kaip į moterį prie vairo reagavo klientai? „Tiek vyrai, tiek moterys, tiek jaunuoliai ar vyresnio amžiaus žmonės, tik įlipę į automobilį nudžiunga, kad juos pirmą kartą taksi veža dailiosios lyties atstovė, - sako ponia Irena. - Daug žmonių paprašo mano numerio, kad galėtų išsikviesti taksi pasiskambinus man tiesiogiai.“
Taksi automobilį vairuojanti Irena Platukienė

Klientai neretai pageidauja moters vairuotojos dėl kelių priežasčių. Irena pastebi, kad ji susilaukia daug komplimentų dėl švaros automobilyje.

„Daug klientų skundžiasi prirūkytomis mašinomis. Todėl moters vairuojamame automobilyje žmonės iškart pastebi švarą. Be to, moterys turbūt atrodo patikimesnės ir rūpestingesnės. Neretai specialiai užsako moteris vairuotojas nuvežti vaikus į mokyklą ar darželį. Nes ji, kaip kiekviena mama, ne tik nuveš, bet jei reikia, dar ir palydės iki durų“, - pasakoja ponia Irena.

Namo - su gėlėmis

Ne paslaptis, kad prie vairo sėdinti moteris sulaukia ir gerbėjų dėmesio – namo ponia Irena taip pat neretai grįžta su gėlėmis. „Šiandien taip pat namo parvažiavau su didele rože. Keleivis paprašė pavėžėti iki bankomato. Žiūriu, jis grįžta su rože. Pamaniau, kad gėlę veža savo merginai, o jis padėkojo už kelionę ir pasakė, kad jam buvo labai malonu pirmą kartą būti vežamam moters. Gėlių gaunu labai dažnai. Todėl jei turėčiau vyrą, jis nebūtų labai patenkintas“, - juokiasi ji.
Taksi automobilį vairuojanti Irena Platukienė

Tiesa, ponia Irena pabrėžia, kad pažinčių darbe neieško. Juokiasi, kad taksi nėra kokia laida „Susipažinkime“.

Beveik kiekvienas klientas užduoda tą patį klausimą: „Ar nebijote dirbti taksi vairuotoja?“ Tokiems Irena visada atsako, kad bijantys ir nedirba. Jie užsirakina namuose ir niekur nekelia kojos. „Jei bijai, šuo visada kanda. Jei nebijai, jis tavęs nelies“, - sako I. Platukienė.
Irena Platukienė

Dažniausiai naktimis sostinės gatvėmis keleivius vežiojanti vairuotoja džiaugiasi, kad jos kelyje dažniausiai pasitaiko geranoriški ir mandagūs klientai. Tiesa, visada būna padauginusių alkoholio nepraustaburnių ar susimokėti už kelionę nenorinčių akiplėšų. „Kartais pasitaiko labai žemo mentaliteto žmonių, kurie nori konfliktuoti, nesusimoka, kabinėjasi. Tačiau tai būna pavieniai atvejai, - neslepia ji. - Gerų žmonių yra kur kas daugiau ir man yra didelė laimė jiems padėti.“

Dalintis
Nuomonės