Luhansko kryptis

Kupjanskas. Prieš dieną ekspertai skelbė, kad agresoriaus pajėgos sektoriuje sujudo. Šiandien ateina vis daugiau įrodymų, fiksuojamas 47-osios tankų divizijos vienetų judėjimas link kontaktinės linijos.

Panašu, kad agresorius bandys atnaujinti puolimą Kyslivkos – Tabaivkos – Berestovės ruože, ketindamas išeiti prie Oskilo upės, kad pasiektų ruožą Kupjansko Vuzlovyjus – Senkovė ir blokuoti Kupjanską iš pietryčių bei pietų.

Neatmestina, kad ilgai netrukus rusų vienetai Lymano Peršijuje – Peršotravnevėje taip pat suaktyvės. Puolimo atveju jie galėtų bandyti blokuoti Kupjanską iš šiaurės – šiaurės rytų. Taigi, greičiausiai laukia karštos savaitės.

Lymanas. Sunkios kautynės vyksta Ternų – Jampolivkos – Torskės ruože ir pietinio flango miškuose. Kontaktinėje linijoje be pakitimų.

Syverskas. Sunkios kautynės prie Bilohorivkos ir Veselės tęsiasi.

Agresoriaus 2 -ojo korpuso (buvęs „separų“ junginys) vienetai akivaizdžiai nesusitvarko su užduotimi sudaryti sąlygas puolimui Syversko link. Yra galimybė, jog okupantai čia gali anksčiau laiko panaudoti rezerve stovinčius 106-osios oro desanto divizijos vienetus, kurie galimai buvo skirti būtent Syversko šturmui.

Donecko kryptis

Časiv Jaras. Sunkios kautynės tęsiasi, rusams nepavyksta blokuoti miesto iš šiaurės ir pietų, ką jau kalbėti apie kanalo kirtimą. Užduotį jiems dar labiau apsunkina Ukrainos gynėjų atsikovotos pozicijos į pietus nuo Ivanivskės bei nesėkmingos rusų atakos prie Klišijivkos. Dėl to rusai daužo miestą artilerija ir aviacija, bando sulyginti jį su žeme.

Karas Ukrainoje

Pokrovskas – Vuhledaras. Šiaurinis flangas. Agresorius plečia savo pleištą aplink Očeretynę ir juda link vakaruose ir šiaurės rytuose esančių gynybai kritiškai svarbių aukštumų. Neramina ne pasistūmėjimo greitis ir gylis, bet jo tęstinumas, nes rusai kasdien plečia savo pozicijas.

Centras. Ukrainiečiai laiko Neitailovės – Nevelskės ruožą, tačiau problemos šiauriniame ir pietiniame flange gali atsiliepti ir centre.

Pietinis flangas. Agresoriui pavyko pasistūmėti pietrytiniame Krasnohorivkos pakraštyje, tačiau situacija yra dinamiška. Ukrainiečiai kontratakuoja, koncentruoja artilerijos ir dronų smūgius.

Ekspertai primena, kad Krasnohorivka – tai savotiški vartai, nuo kurių agresorius galėtų sukti šiaurėn į Nevelskės flangą ir/ar judėti aukštumomis į vakarus link Kurahivkos – Gostrės, taip išlaisvinant Heorhijivkos žemumoje įstrigusias savo pajėgas.

Rusai bando nuo Novomychailivkos stumtis į priekį, įsitvirtinti šiaurės vakaruose esančiose kalvose (Paraskovijivka) ir taip iš šiaurės aukštumomis apeiti Konstjantinivką. Sunkios kautynės tęsiasi.

Zaporižios kryptis

Abi pusės atakuoja Robotynės pleište ir bando pasigerinti savo taktinę padėtį.

Pietų kryptis – be pakitimų.